Anslut till VPN (Mac)
Posted by Henrik Hugo on 08 May 2014 05:55 PM

VPN-stöd finns redan inbygt i Mac OS X och denna guide bör funka för 10.6 Snow Leopard och uppåt.

Pre-shared-key för L2TP: HU=52yfr64jGL#LNTS7q9TETD=

1. Öppna Systeminställningar->Nätverk

2. Tryck på plustecknet i nedre vänstra hörnet för att lägga till en tjänst.

3. Välj VPN under Gränssnitt, PPTP som typ och ett lämpligt namn så att du kan känna igen den.

Om inte PPTP existerar, välj L2TP/IPsec och ange den delade nyckeln/pre-shared key "HU=52yfr64jGL#LNTS7q9TETD="

Fortsätt sedan som angivet

4. Tryck på "Skapa".

5. Fyll i adressen "vpn.chs.chalmers.se" under Serveradress och dit användarnamn (oftast dit CID) under Användarnamn.

6. Under knappen "Autentiseringsinställningar..." kan du fylla i dit lösenord för att slippa skriva i det varje gång du ansluter.

7. Glöm inte att klicka på knappen "Utför" längst ner så att inställningarna sparas.

8. Nu behöver du bara trycka på knappen "Anslut".

Notis: Om du trycker i "Visa VPN-status i menyraden" så slipper du gå in i Systeminställningar varje gång du vill ansluta.

Fjärrskrivbord

För att kunna ansluta till terminalservrarna finns Microsoft Remote Desktop i App Store.

Om du inte har Mac App Store så kan du ladda ner en äldre klient.

(4 vote(s))