Installera wordpress på plesk
Posted by Nikolai Dahlberg on 10 May 2017 08:17 PM

Hur man installerar wordpress på sin plesksida.

1.Logga in på plesken och navigera till Websites & Domains --> Databases
2.Tryck på "Add new Database" och döp den till något ni kan komma ihåg. Tryck sedan på ok (ni behöver namnet när ni installerar wordpress)
3.Det ska nu finnas en knapp där det står "Add new Database User". Tryck på denna. Om inte denna existerar så gå in på Websites & Domains --> Databases --> (databasens namn) så finns den där.
4.Skriv in det användarnamn och lösenord ni vill använda för databasen och tryck på "ok"
5.Ladda ner wordpress från denna sidan: https://wordpress.org/download. Placera filen där ni lär minnas att ni lagt den.
6.Återgå till Plesken och navigera till Websites & Domains --> File Manager -->httpdocs (En mapp i listan)
7.Fyll i samtliga rutor bredvid filnamnen, FÖRUTOM plesk-stat och webmail. Tryck sedan på "remove".
8.Tryck på "Add New File" och välj filen som ni nyss laddade ner.(lämna line breaks på "do not modify") Filen som ni valde bör nu ligga i listan av filer.
9.Klicka i rutan till vänster om filnamnet och tryck sedan på "Extract Files". Det har nu skapats en mapp i listan som heter "wordpress".
10.Gå in i mappen och klicka i samtliga rutor bredvid filnamnen. Tryck sedan på Copy/Move och ta bort ordet "wordpress" i textrutan "Destination". Tryck sedan "Move"
11.Se att alla filer har flyttats från mappen "wordpress". Om inte, repetera steg 9
12.Gå in på er sida och följ intruktionerna. (Wordpress bör komma upp då)

Vid problem, vänligen kontakta oss!

(1 vote(s))